Dieta Przeciwzapalna
Nie daj się zapaleniu! Sięgnij po dietę wspomagającą leczenie stanów zapalnych. Przygotowana z myślą o osobach zmagających się z chorobami autoimmunologicznymi, w tym np. reumatoidalnym zapaleniem stawów. Bogata w ryby, orzechy, owoce jagodowe, zielone i pomarańczowe warzywa, a także imbir czy kurkumę - przyprawy o silnym działaniu przeciwzapalnym.
RozpocznijZmniejszasz ryzyko zapalenia
Jesteś pod opieką dietetyka
Kształtujesz dobre nawyki
Dostajesz spersonalizowaną dietę
Dbasz o zdrowie i samopoczucie


Stop stanom zapalnym!
To co jemy wpływa bezpośrednio na nasze zdrowie i samopoczucie. Pamiętajmy, że początkowe małe i bezobjawowe stany zapalne, przy złej diecie, mogą się niebezpiecznie nasilać. Włączając do codziennego jadłospisu produkty bogate w antyoksydanty, wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz składniki mineralne wspierasz organizm w walce z chorobą i pomagasz mu wrócić do pełni sił.
- Kamila, dietetyk Peatera
Przykładowy jadłospis
Obiad
Potrawka z marchewką, brokułem, kalafiorem i kaszą gryczaną
Śniadanie
Jaja sadzone na groszku i szpinaku
Kolacja
Fasolka szparagowa w pomidorach z ryżem
Podwieczorek
Hummus z papryką i sezamem
Przekąska
Przekąska - borówki, migdały
Przekąska
Jogurt sojowy z malinami i pestkami dyni
Drugie śniadanie
Płatki jaglane z kakao i bananem
Obiad
Pieczony dorsz na czarnym ryżu z warzywami
Śniadanie
Waniliowy budyń jaglany na mleku migdałowym z truskawkami i orzechami włoskimi
Kolacja
Makaron ryżowy z grillowanymi warzywami i dynią
Podwieczorek
Koktajl z ogórkiem, jabłkiem, bananem i kiwi
Przekąska
Koktajl z brzoskwinią, jabłkiem i bananem
Drugie śniadanie
Sałatka owocowa z bananem, winogronami, jabłkiem i nasionami słonecznika
Przekąska
Marchewka z sosem orzechowym
Obiad
Zupa krem z dyni z granatem
Śniadanie
Smoothie jaglane detoksykacyjne z ananasem, selerem i ogórkiem
Kolacja
Sałatka z fasolą białą, burakiem i pomarańczą
Drugie śniadanie
Sałatka owocowa z kiwi, ananasem i pomarańczą
Podwieczorek
Płatki gryczane z jabłkiem i migdałami
Przekąska
Jabłko z masłem orzechowym
Przekąska
Przekąska - jabłko, czekolada gorzka
Obiad
Pulpeciki z indyka i jarmużu na puree ziemniaczano - groszkowym
Śniadanie
Jaja gotowane w pomidorach z cukinią, papryką i awokado (szakszuka)
Kolacja
Kluski leniwe z kaszy jaglanej
Podwieczorek
Sałatka warzywna z tofu, pomidorami, rukolą i migdałami
Przekąska
Koktajl z pietruszką, gruszką, szpinakiem i jabłkiem
Drugie śniadanie
Koktajl z marchewką, bananem i orzechami włoskimi
Przekąska
Przekąska - nektarynka z masłem orzechowym i żurawiną
Obiad
Łosoś z salsą z awokado na ryżu brązowym
Śniadanie
Sezamowy twarożek z tofu
Kolacja
Kanapki z łososiem wędzonym, rukolą, pomidorem i kaparami (bezglutenowe)
Przekąska
Jogurt sojowy z orzechami nerkowca i figą
Drugie śniadanie
Płatki jaglane z rodzynkami i jabłkiem
Podwieczorek
Przekąska - maliny, orzechy brazylijskie
Przekąska
Sałatka z łososiem, pomarańczą i migdałami
Obiad
Potrawka z soczewicą, szparagami i kaszą jaglaną
Śniadanie
Omlet z cukinią i łososiem wędzonym
Przekąska
Koktajl regenerujący z chili i awokado
Przekąska
Mus malinowy z awokado i migdałami
Podwieczorek
Koktajl z marchwią, burakiem i selerem
Kolacja
Placki z łososia, cukinii i papryki
Drugie śniadanie
Jogurt sojowy z amarantusem ekspandowanym, migdałami i gruszką
Obiad
Zupa pomidorowa z łososiem, marchewką i ziemniakami
Śniadanie
Komosanka na mleku migdałowym z borówkami i orzechami nerkowca
Kolacja
Sałatka z pieczonym batatem i ciecierzycą
Podwieczorek
Jogurt sojowy z migdałami i borówkami
Drugie śniadanie
Płatki quinoa z pomarańczą i orzechami włoskimi
Przekąska
Sałatka warzywna z awokado, papryką i fasolą
Przekąska
Przekąska - kaki, orzechy nerkowca
Obiad
Kotlety z komosy ryżowej i fasoli czerwonej z sałatką z awokado i pomidorków
Śniadanie
Pudding z tapioki na mleku migdałowym z bananem i owocami leśnymi
Kolacja
Pulpeciki z kaszy jaglanej i ciecierzycy w sosie pomidorowym
Podwieczorek
Kulki amarantusowo-orzechowe
Drugie śniadanie
Mus z awokado, kiwi i banana
Przekąska
Koktajl regenerujący z jagodami goji, orzechami brazylijskimi i borówkami
Przekąska
Spring rolls z ciecierzycą, marchewką, papryką i sezamem
Jak działa Peater?
-
1.Opowiedz nam o sobie, swoich nawykach i stylu życia
-
2.Wybierz dietę odpowiadającą Twoim potrzebom
-
3.Jadłospis z przepisami online
-
4.Po prostu jedz. Peater zadba o resztę
-
5.Zaznacz swoje treningi. Peater zaktualizuje Twoje menu
-
6.Masz pytania? Porozmawiaj z dietetykiem
Ponad 240 000 osób skorzystało z Peatera
Tomek Wsparcie dietetyka Od lat zmagam się z chorobą autoimmunologiczną. Wiem, że moje samopoczucie w dużej mierze zależy od tego co jem. Próbowałem różnym diet, ale nie umiałem na nich wytrwać. Peater to zmienił. Czuję się znacznie lepiej i jeszcze mogę się skonsultować z fantastycznymi dietetykami!
Natalia Gotowanie dla rodziny Moja mama cierpi na reumatoidalne zapalenie stawów. Od dawna używamy w kuchni składników o działaniu przeciwzapalnym i tych bogatych w antoksydanty. Peater podpowiada nam wiele świetnych potraw oraz pozwala sensownie planować posiłki „przeciwzapalne” dla całej naszej rodziny!
Kacper Ciekawe przepisy Interesuję się tematyką zdrowego odżywiania od bardzo dawna. Wiem jak destrukcyjny wpływ na organizm mają nawet drobne stany zapalne. Dlatego zdecydowałem się na dietę przeciwzapalną. Wiem, że dbam o swój organizm, i wzmacniam odporność. Peater zapewnia mi totalną wygodę i super przepisy!